Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Ondersteuning voor ondernemers en inwoners in het buitengebied

In het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte spelen veel zaken tegelijkertijd. Misschien heb je vragen of wil je je verhaal kwijt, maar bij welk loket moet je zijn?

Inwoners en ondernemers kunnen een beroep doen op een contact- en vertrouwenspersoon buitengebied, erfcoach of kavelruilcoördinator. Door deze ondersteuning bevorderen de gemeenten dat het prettig wonen, werken en leven blijft op het platteland.

Contact- en vertrouwenspersoon buitengebied

Bewoners en ondernemers in de gemeente Raalte die vragen hebben of hun verhaal willen doen over hun bedrijf of privésituatie kunnen contact opnemen met de onafhankelijke contact- en vertrouwenspersoon voor het buitengebied, Monique van Schagen.  Je kunt met allerhande vragen over wet- en regelgeving, over actuele ontwikkelingen, ingrijpende gebeurtenissen, of over ondersteuningsmogelijkheden bij haar terecht. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

Monique van Schagen is bereikbaar via 06 - 83 89 05 97 en monique@dekrachtvansalland.nl.

Erfcoaches

In het buitengebied van Salland zijn Babke Roeterdink (Raalte en Olst-Wijhe) en Martine van Burgsteden (Deventer) actief als erfcoaches. Bij hen kunnen erfeigenaren terecht met vragen over onderwerpen als vergroening en landschappelijke inpassing van het erf, transformeren van een bedrijfserf tot een woonlocatie, duurzaamheid, agrarisch ondernemen: innoveren, ontwikkelen, andere bedrijfsactiviteiten, opvolging en stoppen, asbestsanering, veiligheid of sociale knelpunten. Ook de gesprekken met de erfcoaches zijn gratis.

Kavelruilcoördinatoren Salland

Cor Bosch is beschikbaar voor vragen over vrijwillige kavelruil in Raalte en Wijhe. Cor is ook als kavelruilcoördinator betrokken bij de kavelruilprojecten rondom de N35 en het Boetelerveld. Piet Dolman en Gerbert Engberts zijn kavelruilcoördinatoren in Deventer en Olst, waar ook het kavelruilproject Kavels voor Koeien Deventer loopt. Bij kavelruilprojecten worden de kosten van het gesprek met de coördinator verrekend in een bijdrage per hectare geruilde grond. Voor kavelruil buiten de bestaande projecten, is het 1e gesprek met de kavelruilcoördinator gratis.

Een onafhankelijk en vertrouwelijk gesprek aan de keukentafel kan helpend zijn bij kavelruil. Omdat de kavelruilcoördinator mensen in het gebied goed kent, kan hij mogelijk geïnteresseerde partijen gemakkelijk met elkaar in contact brengen.
Cor Bosch is bereikbaar via 06 - 18 65 10 86 en info@c2bosch.nl.Piet Dolman is bereikbaar via 06 - 20 66 61 05 en dolmanpiet@gmail.com.Gerbert Engberts is bereikbaar via 06 - 18 86 63 26 en kavelsvoorkoeien@pratensis.nl.

 

Logo's van partners